Campagne Makelaardij kent 't Gooi als geen ander. Een gebied dat zeer veel te bieden heeft. Een prachtig landschap van heidevelden en bossen, landhuizen aan de rand van natuurgebieden, weilanden, vennen, vijvers en in het noorden het kilometers brede Gooimeer met vele strandjes.

Een prachtige woonomgeving met een geheel eigen karakter. Het charmante vestingstadje Naarden bijvoorbeeld, met haar historische vestingswerken en vele bezienswaardigheden. Dynamische mediastad Hilversum met de kenmerkende architectuur van Dudok, die onder meer het gezicht bepaalde van het Hilversumse raadhuis. De moderne havens van waterstad Huizen, maar ook het zeer pittoreske oude dorp met de veelal in authentieke stijl gerestaureerde visserswoningen. Prachtige, monumentale villa's in de meer dan 100 jaar oude, schilderachtige Bussumse villawijk 't Spieghel', tenslotte de charme en de rust van het chique dorp Blaricum of het oudste dorp van ’t Gooi, Laren, heeft inwoners en bezoekers veel te bieden met het hoge voorzieningenniveau en tenslotte het rustige en landelijke Eemnes aan de uitgestrekte polder.

Ook in andere opzichten biedt 't Gooi een buitengewoon aantrekkelijke woonomgeving. Allereerst natuurlijk de centrale ligging, met  Amsterdam, Amersfoort en Utrecht dichtbij Hilversum, Bussum, Naarden en Baarn beschikken. Daarnaast zijn alle plaatsen in 't Gooi goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hilversum, Naarden en Bussum beschikken over eigen NS-stations; de overige plaatsen hebben prima busverbindingen.

Goede voorzieningen

In 't Gooi zijn vele scholen (-gemeenschappen) en opleidingsinstituten gevestigd en elke woonplaats heeft zijn eigen actieve verenigingsleven met legio mogelijkheden, ook op sportief gebied. Wie wil shoppen, uit eten wil gaan of gesteld is op theater- en filmbezoek, hoeft daarvoor niet ver weg te gaan, want in 't Gooi vindt een ieder een ruim aanbod aan winkels en speciaalzaken, theaters, films en tentoonstellingen.

Kortom, voor elk wat wils in 't Gooi, waar wij u graag helpen een passende woning te vinden in de gemeente van uw keuze. Stap eens vrijblijvend binnen op ons kantoor in Eemnes voor een oriënterend gesprek. Wij horen graag wat wij voor u kunnen betekenen!”

Wonen in Blaricum

Het dorp Blaricum heeft de identiteit uit het verleden lang weten vast te houden en ook vandaag de dag is Blaricum geliefd vanwege haar rustieke en landelijke karakter. Kronkelweggetjes en bestrate paadjes slingeren in het oude dorp langs, vaak in authentieke stijl, gerenoveerde boerderijen, werkmanswoningen en atelierwoningen die veelal omzoomd zijn door eeuwenoude hulsthagen. Daaromheen lommerrijke lanen en wegen waaraan vele schitterende villa's zijn gelegen.

Men treft in Blaricum nog overblijfselen van vroegere bewoningsvormen aan, zoals een uitgestrekt perceel landbouwgrond van de vroegere eng. Bebouwd met rogge en hier en daar nog met boekweit.

Het grillige, kronkelende stratenpatroon, karakteristiek voor Blaricum, is ook toegepast in de nieuwbouwwijk "de Bijvanck" en "Blaricummermeent".

Wonen in Laren

Laren, het oudste dorp van 't Gooi, heeft inwoners en bezoekers veel te bieden: een sfeervolle woon-en winkelomgeving waar niet alleen het karakteristieke van het oude dorp (met vele Saksische boerderijen) behouden is gebleven, maar bovendien het voorzieningenniveau hoog is. Winkelen in Laren is een vorm van recreatie die bijzonder populair is: gezellige terrasjes, uitstekende cafés en restaurants, winkels die net dat beetje meer bieden en in de zomer de poffertjeskraam aan "De Brink", het hart van Laren. Daarnaast zijn er veel opmerkelijke evenementen, zoals de feestweek rond Koninginnedag en de jaarlijkse St. Jansprocessie (de enige processie 'boven de grote rivieren'), die op de zondag het dichtst bij 24 juni -de naamdag van Johannes de Doper- plaats vindt. Ook de zomerkermis is een hoogtepunt.

In de 19e en aan het begin van de 20e eeuw heeft Laren bekendheid gekregen als kunstenaarsdorp. Schilders als William Singer, Albert Neuhuys, Tony Offermans en natuurlijk Anton Mauve vestigden zich voor kortere of langere tijd in Laren. Vandaag de dag herinneren straatnamen, maar ook de toenmalige woonhuizen en werkplekken van deze artiesten ons nog aan deze periode. De borden die u aantreft bij het binnenrijden c.q. het verlaten van Laren (respectievelijk een kudde schapen die u verwelkomt en een kudde die met de rug naar u toe staat), herinneren op speelse wijze aan de verwantschap met de kunst van de Larense School, maar ook aan het verleden als dorp tussen de heidevelden, waar schaapskudden graasden.

Wonen in Eemnes

Eemnes, gelegen centraal in Nederland, aan de rand van ’t Gooi, biedt een rustige en kindvriendelijke woonomgeving met een dorpse sfeer en een mooi nieuw dorpshart met veel voorzieningen ( circa 15 autominuten ... Amsterdam) vervangen door: naar Amsterdam, Amersfoort en Utrecht.

Er zijn diverse scholen en sportvoorzieningen. Ook voor uw boodschappen hoeft u Eemnes niet uit. Meer winkelaanbod, restaurants e.d. vindt u in het nabij gelegen Laren, Blaricum, Hilversum en Baarn.

Eemnes heeft zowel oude karakteristieke woonhuizen (unieke woonboerderijen) als onder moderne architectuur gebouwde woningen.

Het heeft zeer goede aansluitingen naar de snelwegen A-1 en A-27(circa 15 autominuten naar Utrecht en circa 25 naar Amsterdam). Gelegen nabij de vele rijke natuurgebieden (Eemnesser polder en bos en heide), waar u wandelend of op de fiets kunt genieten van de rust en ruimte.

Kortom: een heerlijke plek om te wonen!

Voor meer informatie over de gemeente Blaricum, Laren en Eemnes kunt u contact opnemen met de BEL combinatie.

  • Bezoekadres BEL combinatie
  • Zuidersingel 5
  • 3755 AZ Eemnes
  • Tel: 035-7513111
  • Fax: 035-7513101
  • Email: info@belcombinatie.nl

Daarnaast treft u ook informatie op de onderstaande sites: